Wist je dat uit onderzoeken is gebleken dat er meer dan 200 chemicaliën in de navelstreng van pasgeborenen zijn gevonden?

In een wereld waar onze lucht, water en voedsel onder toenemende druk staan, wordt een zorgwekkende vraag opgeworpen: Zijn wij en onze kinderen, vanaf het allereerste begin van het leven, blootgesteld aan schadelijke stoffen?

In 1968 deed Harrison Welch een onderzoek naar giftige stoffen die via de placenta het ongeboren kind bereiken. Sindsdien is het besef van de impact van deze chemicaliën op de ontwikkelende foetus aanzienlijk gegroeid. Ook een rapport van de Environmental Working Group (EWG) in 2005 benadrukt dit. Uit een steekproef met 10 pasgeboren baby’s troffen ze stoffen in het navelstrengbloed  maar liefst 287 verschillende chemische stoffen. Daaronder waren dioxines en pesticiden, waarvan we weten dat deze kankerverwekkend of neurotoxisch zijn. En uit een achtjarig onderzoek van Environmental Defence Canada in 2013 bleek dat er 137 giftige chemicaliën aanwezig waren in het navelstrengbloed van pasgeborenen. Baby’s komen dus reeds met vervuiling in hun lichaam ter wereld.

Maar wat betekent dit voor de toekomst?

Vind hier de onderzoeken en studies die relevant zijn voor onze benadering en diensten.
Wetenschap>>