Recept:Geroosterde Zalm met Zoete Aardappel.

Geroosterde Zalm met Zoete Aardappel en Gekarameliseerde Spruitjes

Ingrediënten:

  • 2 zalmfilets (elk ongeveer 150-200 gram)

  • 2 middelgrote zoete aardappelen, in blokjes gesneden

  • 200 gram spruitjes, gehalveerd

  • Een handvol verse spinazie

  • 100 gram quinoa (optioneel)

  • Olijfolie

  • Zeezout en versgemalen zwarte peper

  • Voor de dressing:

    • 2 eetlepels Griekse yoghurt of mayonaise

    • 1 eetlepel Dijonmosterd

    • 1 eetlepel honing

    • 1 eetlepel citroensap

    • Zout en peper naar smaak

Instructies:

  1. Voorbereiding van de ingrediënten:

    • Verwarm de oven voor op 200°C (ongeveer 400°F).

    • Spoel de quinoa in een zeef onder koud water en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking als je besluit het te gebruiken.

    • Was en droog de zoete aardappelen en spruitjes.

  2. Groenten roosteren:

    • Meng de zoete aardappelblokjes en gehalveerde spruitjes met olijfolie, zout en peper en spreid ze uit op een bakplaat.

    • Rooster ze 20-25 minuten in de oven, of tot ze zacht en goudbruin zijn, af en toe omscheppend.

  3. Zalm bereiden:

    • Bestrijk de zalmfilets met olijfolie en kruid ze met zout en peper.

    • Leg de zalmfilets op een andere bakplaat met bakpapier.

    • Rooster de zalm in de oven gedurende 12-15 minuten, afhankelijk van de dikte, tot de vis gemakkelijk uit elkaar valt.

  4. Dressing maken:

    • Meng in een kleine kom de Griekse yoghurt of mayonaise, Dijonmosterd, honing en citroensap. Breng op smaak met zout en peper.

  5. Samenstellen van de schotel:

    • Leg een handvol verse spinazie op elk bord als basis.

    • Verdeel de gekookte quinoa (indien gebruikt) over de spinazie.

    • Schik de geroosterde zoete aardappel en spruitjes over de spinazie.

    • Plaats de geroosterde zalm bovenop de groenten.

    • Druppel de dressing over de zalm en de groenten.

Serveer direct voor de beste smaak en textuur. Eet smakelijk!

Volgende
Volgende

Nieuwjaar, Nieuwe Uitdagingen