Recept: Geroosterde bieten met uien en zoete aardappelen

Geroosterde bieten met uien en zoete aardappelen is een heerlijk en gezond bijgerecht dat gemakkelijk te maken is. Hier is een eenvoudig recept om dit smakelijke gerecht te bereiden:

 

Ingrediënten:

 

3 bieten, geschild en in blokjes gesneden

2 zoete aardappelen, geschild en in blokjes gesneden

2 uien, in dunne ringen gesneden

2 eetlepels olijfolie

Zout en peper naar smaak

Optionele kruiden en specerijen naar keuze, zoals tijm, rozemarijn of komijn

Instructies:

Verwarm de oven voor op 200°C.

Meng de gesneden bieten, zoete aardappelen en uien in een grote kom. Voeg de olijfolie toe en meng goed zodat de groenten gelijkmatig bedekt zijn met olie.

Breng de groenten op smaak met zout, peper en eventuele kruiden of specerijen naar keuze. Probeer verschillende kruidencombinaties om de smaak aan te passen aan je voorkeur.

Leg de groenten uitgespreid op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg ervoor dat de groenten in een enkele laag liggen, zodat ze gelijkmatig kunnen roosteren.

Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en rooster de groenten gedurende 25-30 minuten, of tot ze zacht en licht gebruind zijn. Halverwege de baktijd kun je de groenten voorzichtig omscheppen om ervoor te zorgen dat ze gelijkmatig roosteren.

Haal de geroosterde bieten, uien en zoete aardappelen uit de oven en serveer ze warm. Je kunt ze als bijgerecht serveren bij vlees, vis of als onderdeel van een vegetarische maaltijd.

Dit gerecht is niet alleen smakelijk, maar biedt ook een mooie mix van smaken en texturen, met de zoetheid van de zoete aardappelen en de aardse smaak van de bieten. Experimenteer gerust met verschillende kruiden en specerijen om het aan te passen aan je persoonlijke smaak. Geniet ervan!

 

Vorige
Vorige

Recept: Bloemkool- en boerenkool soep

Volgende
Volgende

Celgezondheid voor een Succesvolle Detox